&dr; Přeskočit na hlavní obsah

Jídlo není věda

Hlavní navigace

  • Úvodní stránka
  • Úvodní stránka
Home › Archive for Seriál „Upeč třeba chleba“

Rubrika: Seriál „Upeč třeba chleba“

Upeč třeba chleba (1. díl)

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 5. 3. 2013 Zaúčtováno v Seriál „Upeč třeba chleba“

To byste nevěřili kolik diskuzí, článků i odborných publikací se věnuje výběru a zpracování mouky nebo kynutí a pečení těsta. A je jasné proč. Pečení je pro mnohé prostě vášní. Zkuste si alespoň jeden chléb upéct se mnou. Výsledkem snažení …

Upeč třeba chleba (1. díl) Přečtěte si »

Upeč třeba chleba (2. díl)

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 12. 3. 2013 Zaúčtováno v Seriál „Upeč třeba chleba“

V dnešním díle se zaměříme na kynutí těsta. Chlebové nadšence bychom mohli rozdělit do dvou táborů: jedni milují přípravu domácího žitného kvásku a budou se prát za veškeré jeho výhody, druzí jsou naopak zastánci kupovaného droždí. Tak co tedy použít? …

Upeč třeba chleba (2. díl) Přečtěte si »

Upeč třeba chleba (3. díl)

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 21. 3. 2013 Zaúčtováno v Seriál „Upeč třeba chleba“

Poslední díl seriálu o pečení domácího chleba je tu! Pořádně to rozpálíme… Určitě už máte doma vybranou správnou mouku i kvasinky. Bez zbytečných slov, jdeme na to! Seznam surovin (na jeden pecen) Žitná mouka chlebová (1 a půl hrnku) Pšeničná …

Upeč třeba chleba (3. díl) Přečtěte si »

Kvásek nebo droždí?

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 14. 1. 2015 Zaúčtováno v Seriál „Upeč třeba chleba“

Už je to snad celá věčnost, co jsem doma pekla chleba. Uvědomila jsem si to o víkendu v Pardubicích u kamarádů. Ti nás pohostili naprosto senzačním chlebem, právě vytaženým z trouby. Na cestu domů mě vybavili čerstvým žitným kváskem, receptem a odhodláním, že to zas doma …

Kvásek nebo droždí? Přečtěte si »

Nejnovější příspěvky

  • Jídelníček
  • Šokující titulek odhaluje starou známou věc
  • What is WHO?
  • Švestky…
  • Jak uživit čytři hladové krky

Témata

  • Aditiva (15)
  • Chemie je všude kolem nás (17)
  • Cukry a sladidla (10)
  • Děti a jídlo (34)
  • Hygiena v kuchyni (8)
  • Luštěniny (8)
  • Maso a masné výrobky (7)
  • Mléčné výrobky (12)
  • Nezařazené (5)
  • Ovoce a zelenina (22)
  • Pitný režim, životospráva (10)
  • Recepty (19)
  • Seriál „Cesta mléka na váš stůl“ (3)
  • Seriál „Manuál zákazníka“ (4)
  • Seriál „Upeč třeba chleba“ (4)
  • Těstoviny (3)
  • Tuky (20)

Archivy

  • Květen 2016 (1)
  • Leden 2016 (1)
  • Říjen 2015 (2)
  • Srpen 2015 (1)
  • Červenec 2015 (3)
  • Červen 2015 (1)
  • Březen 2015 (3)
  • Únor 2015 (2)
  • Leden 2015 (3)
  • Prosinec 2014 (2)
  • Listopad 2014 (1)
  • Srpen 2014 (1)
  • Červenec 2014 (1)
  • Červen 2014 (2)
  • Květen 2014 (2)
  • Duben 2014 (5)
  • Březen 2014 (4)
  • Únor 2014 (3)
  • Leden 2014 (3)
  • Prosinec 2013 (2)
  • Listopad 2013 (5)
  • Říjen 2013 (7)
  • Září 2013 (8)
  • Srpen 2013 (1)
  • Červenec 2013 (2)
  • Červen 2013 (5)
  • Květen 2013 (5)
  • Duben 2013 (3)
  • Březen 2013 (7)
  • Únor 2013 (5)
  • Leden 2013 (7)
  • Prosinec 2012 (6)
  • Listopad 2012 (4)
Veškeré články uveřejněné na těchto webových stránkách vyjadřují výhradně osobní názory a postřehy autorky.
& 2022 Jídlo není věda | Powered by Responsive Theme