Archiv rubriky: Mléčné výrobky

Vše co se týká výrobků z mléka :)

Jídelníček

Jak dlouho vydrží v mrazničce svatební dort?

V minulém díle jsem shrnula výhody mražení i rizika neuvaženého mražení (ideální je stabilní teplota – 18 °C). Dostala jsem mnoho dotazů co a hlavně jak dlouho se může v mrazáku uskladňovat a tak jsem vyrobila přehlednou tabulku. Z ní si

Jak funguje ztužovač

Minule jste se dočetli, jak se stane z tekuté smetany smetana našlehaná. Někdy šlehačka během pár minut až hodin klesne a jindy vydrží až do druhého dne.  Ztužovač šlehačky umí ovlivnit stabilitu pěny. Cukrářky ji používají hlavně na dorty a

Jak funguje šlehání šlehačky?

Jak se vlastně stane ze smetany šlehačka? Nejprve si připomeňme, že šlehačce se správně říká smetana ke šlehání a obsahuje minimálně 30 % mléčného tuku. Těch 30 % tuku je dosti zásadní podmínka, aby se smetana ke šlehání ušlehala podle

Top