Od
Ing. Marcela Grecová
Publikováno
Zaúčtováno v Aditiva, Chemie je všude kolem nás, Cukry a sladidla, Mléčné výrobky, Ovoce a zelenina, Pitný režim, životospráva, Tuky
Rubrika: Cukry a sladidla
Prašť jako uhoď
A od nového roku přestávám sladit! A když už, tak budu sladit jedině cukrem zdravým, hnědým. Snaha se cení, ale ten hnědý cukr už tolik ne. Co vlastně v sobě hnědý cukr skrývá? Proč je tak drahý? A který je …
Vánoce jsou (skoro) tady
Zdravím vás po kratší odmlce. Předvánoční doba je vždycky trochu hektická a když se k tomu přidají tři děti, práce, domácnost, tak ten čas letí obzvláště rychle. Před dvěma týdny jsem měla s mojí milou kolegyní Hankou Svobodovou z vyzivahrave.cz …
Kolik kostek cukru má banán?
Kolik kostek cukru obsahuje banán? Tak tuhle otázku jsem kdesi zahlédla, a ta a věta mě až neuvěřitelně zaujala a červíček začal hlodat. Kolik kostek asi tak může mít? Dvě, tři? A pořád dokola: kolik, kolik, kolik… Ono je teď …
Sladidla
O umělých sladidlech koluje bujará diskuze už od 60. let. Tehdy totiž začal velký boom jejich výroby. Příroda sice má mnoho sladidel k dispozici, ale z pohledu výrobců je jejich extrakce a stabilita nevýhodná. Co to vlastně umělá sladidla jsou, proč …