&dr; Přeskočit na hlavní obsah

Jídlo není věda

Hlavní navigace

  • Úvodní stránka
  • Úvodní stránka
Home › Archive for Cukry a sladidla › Page 2

Rubrika: Cukry a sladidla

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 9. 4. 2014 Zaúčtováno v Aditiva, Chemie je všude kolem nás, Cukry a sladidla, Mléčné výrobky, Ovoce a zelenina, Pitný režim, životospráva, Tuky

Prašť jako uhoď

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 14. 1. 2014 Zaúčtováno v Cukry a sladidla, Děti a jídlo

A od nového roku přestávám sladit! A když už, tak budu sladit jedině cukrem zdravým, hnědým. Snaha se cení, ale ten hnědý cukr už tolik ne. Co vlastně v sobě hnědý cukr skrývá? Proč je tak drahý? A který je …

Prašť jako uhoď Přečtěte si »

Vánoce jsou (skoro) tady

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 20. 12. 2013 Zaúčtováno v Cukry a sladidla, Děti a jídlo, Recepty, Tuky

Zdravím vás po kratší odmlce. Předvánoční doba je vždycky trochu hektická a když se k tomu přidají tři děti, práce, domácnost, tak ten čas letí obzvláště rychle. Před dvěma týdny jsem měla s mojí milou kolegyní Hankou Svobodovou z vyzivahrave.cz …

Vánoce jsou (skoro) tady Přečtěte si »

Kolik kostek cukru má banán?

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 7. 10. 2013 Zaúčtováno v Cukry a sladidla, Ovoce a zelenina

Kolik kostek cukru obsahuje banán? Tak tuhle otázku jsem kdesi zahlédla, a ta a věta mě až neuvěřitelně zaujala a červíček začal hlodat. Kolik kostek asi tak může mít? Dvě, tři? A pořád dokola: kolik, kolik, kolik…  Ono je teď …

Kolik kostek cukru má banán? Přečtěte si »

Sladidla

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 18. 5. 2013 Zaúčtováno v Aditiva, Cukry a sladidla, Děti a jídlo

O umělých sladidlech koluje bujará diskuze už od 60. let. Tehdy  totiž začal velký boom jejich výroby. Příroda sice má mnoho sladidel k dispozici, ale z pohledu výrobců je jejich extrakce a stabilita nevýhodná. Co to vlastně umělá sladidla jsou, proč …

Sladidla Přečtěte si »

Navigace pro příspěvky

Předchozí 1 2

Nejnovější příspěvky

  • Jídelníček
  • Šokující titulek odhaluje starou známou věc
  • What is WHO?
  • Švestky…
  • Jak uživit čytři hladové krky

Témata

  • Aditiva (15)
  • Chemie je všude kolem nás (17)
  • Cukry a sladidla (10)
  • Děti a jídlo (34)
  • Hygiena v kuchyni (8)
  • Luštěniny (8)
  • Maso a masné výrobky (7)
  • Mléčné výrobky (12)
  • Nezařazené (5)
  • Ovoce a zelenina (22)
  • Pitný režim, životospráva (10)
  • Recepty (19)
  • Seriál „Cesta mléka na váš stůl“ (3)
  • Seriál „Manuál zákazníka“ (4)
  • Seriál „Upeč třeba chleba“ (4)
  • Těstoviny (3)
  • Tuky (20)

Archivy

  • Květen 2016 (1)
  • Leden 2016 (1)
  • Říjen 2015 (2)
  • Srpen 2015 (1)
  • Červenec 2015 (3)
  • Červen 2015 (1)
  • Březen 2015 (3)
  • Únor 2015 (2)
  • Leden 2015 (3)
  • Prosinec 2014 (2)
  • Listopad 2014 (1)
  • Srpen 2014 (1)
  • Červenec 2014 (1)
  • Červen 2014 (2)
  • Květen 2014 (2)
  • Duben 2014 (5)
  • Březen 2014 (4)
  • Únor 2014 (3)
  • Leden 2014 (3)
  • Prosinec 2013 (2)
  • Listopad 2013 (5)
  • Říjen 2013 (7)
  • Září 2013 (8)
  • Srpen 2013 (1)
  • Červenec 2013 (2)
  • Červen 2013 (5)
  • Květen 2013 (5)
  • Duben 2013 (3)
  • Březen 2013 (7)
  • Únor 2013 (5)
  • Leden 2013 (7)
  • Prosinec 2012 (6)
  • Listopad 2012 (4)
Veškeré články uveřejněné na těchto webových stránkách vyjadřují výhradně osobní názory a postřehy autorky.
& 2022 Jídlo není věda | Powered by Responsive Theme