&dr; Přeskočit na hlavní obsah

Jídlo není věda

O jídle s rozumem. Aneb jak se nenechat snadno napálit reklamou.

Hlavní navigace

  • Úvodní stránka
  • Úvodní stránka
Home › Archive for Chemie je všude kolem nás › Page 3

Rubrika: Chemie je všude kolem nás

Proč vajíčko vařením ztuhne?

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 1. 4. 2014 Zaúčtováno v Chemie je všude kolem nás

Napadlo vás někdy zamyslet se při vaření vajec nad chemickými změnami pod skořápkou? Jak je možné, že z průhledného tekutého bílku vznikne bílek bílý a tuhý? Není to kouzlo, je to chemie! Vzpomenete si na pojem denaturace? Vajíčko je bohaté na bílkoviny …

Proč vajíčko vařením ztuhne? Přečtěte si »

Jak to jenom funguje?

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 10. 3. 2014 Zaúčtováno v Chemie je všude kolem nás, Děti a jídlo

Napadly vás někdy otázky typu: Proč chleba padne na zem vždycky špatnou stranou? Nebo: jak je možné že se šlehačka ušlehá zrovna do pěny? A jakto že stačí malinko a šlehačka se tzv. přešlehá? Proč vajíčko vařením ztuhne? Moje děti …

Jak to jenom funguje? Přečtěte si »

Rychlosoutěž o hodnoutnou cenu!

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 20. 2. 2014 Zaúčtováno v Chemie je všude kolem nás

Máme tu rychlosoutěž o hodnotnou cenu – puzzle s periodickou tabulkou prvku! Jak vyhrát? Stačí odpovědět jako první na otázku: Kolik mléčného tuku musí mít minimálně máslo, aby se mohlo nazývat máslem? Pište do zpráv na FB. První správná odpověď …

Rychlosoutěž o hodnoutnou cenu! Přečtěte si »

Logické potraviny

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 28. 10. 2013 Zaúčtováno v Chemie je všude kolem nás, Děti a jídlo, Luštěniny, Ovoce a zelenina
Logické potraviny

Kamarádka mi nedávno řekla, že by ráda jedla zdravě, ale že je to prostě drahé. A hned mi dala několik několik dobrých argumentů: celozrnná mouka je minimálně třikrát dražší, farmářské trhy jsou často s vysokohorskou přirážkou, bio výrobky bývají zcela …

Logické potraviny Přečtěte si »

Slanina – anebo taky něco úplně jiného

Od Ing. Marcela Grecová Publikováno 15. 6. 2013 Zaúčtováno v Aditiva, Chemie je všude kolem nás

Je tohle ještě vůbec slanina? Jasně že ano, ale některé suroviny bych si klidně odpustila. Nevýhoda nákupu online je, že není možné u všech výrobků číst předem složení a dobu spotřeby, vybrat si podle vůně, vzhledu aj… Nejlepší složkou je …

Slanina – anebo taky něco úplně jiného Přečtěte si »

Navigace pro příspěvky

Předchozí 1 2 3 4 Další

Nejnovější příspěvky

  • Jídelníček
  • Šokující titulek odhaluje starou známou věc
  • What is WHO?
  • Švestky…
  • Jak uživit čytři hladové krky

Témata

  • Aditiva (15)
  • Chemie je všude kolem nás (17)
  • Cukry a sladidla (10)
  • Děti a jídlo (34)
  • Hygiena v kuchyni (8)
  • Luštěniny (8)
  • Maso a masné výrobky (7)
  • Mléčné výrobky (12)
  • Nezařazené (5)
  • Ovoce a zelenina (22)
  • Pitný režim, životospráva (10)
  • Recepty (19)
  • Seriál „Cesta mléka na váš stůl“ (3)
  • Seriál „Manuál zákazníka“ (4)
  • Seriál „Upeč třeba chleba“ (4)
  • Těstoviny (3)
  • Tuky (20)

Archivy

  • Květen 2016 (1)
  • Leden 2016 (1)
  • Říjen 2015 (2)
  • Srpen 2015 (1)
  • Červenec 2015 (3)
  • Červen 2015 (1)
  • Březen 2015 (3)
  • Únor 2015 (2)
  • Leden 2015 (3)
  • Prosinec 2014 (2)
  • Listopad 2014 (1)
  • Srpen 2014 (1)
  • Červenec 2014 (1)
  • Červen 2014 (2)
  • Květen 2014 (2)
  • Duben 2014 (5)
  • Březen 2014 (4)
  • Únor 2014 (3)
  • Leden 2014 (3)
  • Prosinec 2013 (2)
  • Listopad 2013 (5)
  • Říjen 2013 (7)
  • Září 2013 (8)
  • Srpen 2013 (1)
  • Červenec 2013 (2)
  • Červen 2013 (5)
  • Květen 2013 (5)
  • Duben 2013 (3)
  • Březen 2013 (7)
  • Únor 2013 (5)
  • Leden 2013 (7)
  • Prosinec 2012 (6)
  • Listopad 2012 (4)
Veškeré články uveřejněné na těchto webových stránkách vyjadřují výhradně osobní názory a postřehy autorky.
& 2021 | Powered by Responsive Theme