Archiv rubriky: Aditiva

Jak funguje ztužovač

Minule jste se dočetli, jak se stane z tekuté smetany smetana našlehaná. Někdy šlehačka během pár minut až hodin klesne a jindy vydrží až do druhého dne.  Ztužovač šlehačky umí ovlivnit stabilitu pěny. Cukrářky ji používají hlavně na dorty a

Pomazánkové máslo RIP

A je to tady. Dlouho diskutované téma přešlo do praxe. Pro ty, co netuší o čem to dneska bude, si dovolím lehké připomenutí: EU si dovolila namítnout, že pomazánkové máslo není vlastně máslo. Nemá totiž min. 80 % mléčného tuku,

Prostřeno až do konce! Aneb jak se vaří polévka po česku

Viděli jste někdy pořad Prostřeno? Já bohužel ano. Byla jsem upozorněna kamarádkami, že to vidět prostě musím, protože je to taková malá sonda do českých kuchyní a stravovacích návyků. No, nebudu se přetvařovat, čekala jsem hodně, ale něco bylo na

Umělé trans kyseliny?!

V pátek mě překvapila zpráva o zákazu umělých trans mastných kyselinách v USA. Schválně si tu zprávu poslechněte a hledejte nesrovnalosti. Zde malý výčet bludů ze zpráv: Proč říkávají těmto kyselinám umělé, vždyť se přirozeně vyskytují například i v mléčném tuku.

Slanina – anebo taky něco úplně jiného

Je tohle ještě vůbec slanina? Jasně že ano, ale některé suroviny bych si klidně odpustila. Nevýhoda nákupu online je, že není možné u všech výrobků číst předem složení a dobu spotřeby, vybrat si podle vůně, vzhledu aj… Nejlepší složkou je

Top