Umělé trans kyseliny?!

V pátek mě překvapila zpráva o zákazu umělých trans mastných kyselinách v USA. Schválně si tu zprávu poslechněte a hledejte nesrovnalosti.
Zde malý výčet bludů ze zpráv:
- Proč říkávají těmto kyselinám umělé, vždyť se přirozeně vyskytují například i v mléčném tuku.
- Jmenují se správně trans nenasycené mastné kyseliny
- Zakázat je? To by si lidi nemohli ani upéct maso, usmažit cibulku do polévky, dát si mléko, margarín a mnoho a mnoho dálších potravinářských výrobků.
- Homer a kobliha, proč by se koblihy měly smažit v umělých trans nenascených mastných kyselinách? Tyto kyseliny vznikjí přirozeně během procesu smažení při vysokých teplotách, ale že by je tam sami dobrovolně výrobci přidávali? Dále vznikají při procesu ztužování rostlinných olejů, to je hlavním zdrojem oněch kyselin. Ale o tom tam nepadlo ani slovíčko.
Proč jsem se nechla tou zprávou takto unést? nelíbí se mi, jak mohou nepodložené zprávy takhle šířit, reportérka netušila o čem je řeč a navíc to podávala tak seriózně, že bych jí skoro uvěřila, že má pravdu. No to snad nemůže myslet ČT vážně! Za mě palec dolů!