Archiv Blogu

Upeč třeba chleba (1. díl)

To byste nevěřili kolik diskuzí, článků i odborných publikací se věnuje výběru a zpracování mouky nebo kynutí a pečení těsta. A je jasné proč. Pečení je pro mnohé prostě vášní. Zkuste si alespoň jeden chléb upéct se mnou. Výsledkem snažení

Označeno v Seriál „Upeč třeba chleba“

Upeč třeba chleba (2. díl)

V dnešním díle se zaměříme na kynutí těsta. Chlebové nadšence bychom mohli rozdělit do dvou táborů: jedni milují přípravu domácího žitného kvásku a budou se prát za veškeré jeho výhody, druzí jsou naopak zastánci kupovaného droždí. Tak co tedy použít?

Označeno v Seriál „Upeč třeba chleba“

Upeč třeba chleba (3. díl)

Poslední díl seriálu o pečení domácího chleba je tu! Pořádně to rozpálíme… Určitě už máte doma vybranou správnou mouku i kvasinky. Bez zbytečných slov, jdeme na to! Seznam surovin (na jeden pecen) Žitná mouka chlebová (1 a půl hrnku) Pšeničná

Označeno v Seriál „Upeč třeba chleba“

Kvásek nebo droždí?

Už je to snad celá věčnost, co jsem doma pekla chleba. Uvědomila jsem si to o víkendu v Pardubicích u kamarádů. Ti nás pohostili naprosto senzačním chlebem, právě vytaženým z trouby. Na cestu domů mě vybavili čerstvým žitným kváskem, receptem a odhodláním, že to zas doma

Označeno v Seriál „Upeč třeba chleba“