Archiv Blogu

Jídelníček

Označeno v Děti a jídlo, Luštěniny, Maso a masné výrobky, Mléčné výrobky, Ovoce a zelenina, Pitný režim, životospráva, Těstoviny

Což takhle dát si kuře?

Ještě váháte co udělat dnes k večeři? Co takhle dát si kuře! Čerstvá česká kuřátka jsou rozhodně bez antibiotik, hormonů a jiných krutostí. A jestli jste viděli také video odkudsi, kde vstřikují vodu do stehen kuřat, tak klídek.  To video

Označeno v Děti a jídlo, Maso a masné výrobky, Ovoce a zelenina, Recepty, Tuky

Ořechy třeste se

Vanilkové rohlíčky

K Vánocům patří oříšky, mezi ty nejvíce konzumované patří vlašké ořechy (dle eagri.cz byla spotřeba v ČR v roce 2012 kolem 507 tun za rok, předehnaly je mandle a arašídy). Vlašsky ořech je ovoce, které obsahuje spoustu energie, živin a minerálů. Pro tvar samotného

Označeno v Cukry a sladidla, Ovoce a zelenina, Tuky

Zdravé vánoční mlsání, jde to vůbec?

 Pokud považujete za pamlsek ovoce, zeleninu, luštěniny a vlákninu, pak určitě ano. Ale pokud máte na mysli cukroví, pak si řekněme upřímně: Pojem zdravé cukroví si prostě odporuje.  Samo slovo cukroví totiž v sobě nese odpověď. Cukr! A ten zdravý není, ani hnědý,

Označeno v Cukry a sladidla, Ovoce a zelenina, Recepty, Tuky

Kouzelné červené zelí

 Zelí mě baví! Přivedla mě k němu paní Ing. Květoslava Stejskalová, CSc. z Akademie věd při přednášce na téma jak popularizovat chemii. Červené zelí popsala jako super bezpečný  pHmetr pro školní pokusy. Není novinkou, že je zelí strašně dobré čerstvé i vařené a

Označeno v Chemie je všude kolem nás, Děti a jídlo, Ovoce a zelenina, Tuky