Archiv Blogu

Vše co se týká výrobků z mléka :)

Jídelníček

Označeno v Děti a jídlo, Luštěniny, Maso a masné výrobky, Mléčné výrobky, Ovoce a zelenina, Pitný režim, životospráva, Těstoviny

Jak dlouho vydrží v mrazničce svatební dort?

V minulém díle jsem shrnula výhody mražení i rizika neuvaženého mražení (ideální je stabilní teplota – 18 °C). Dostala jsem mnoho dotazů co a hlavně jak dlouho se může v mrazáku uskladňovat a tak jsem vyrobila přehlednou tabulku. Z ní si

Označeno v Děti a jídlo, Hygiena v kuchyni, Maso a masné výrobky, Mléčné výrobky, Ovoce a zelenina, Tuky

Označeno v Aditiva, Chemie je všude kolem nás, Cukry a sladidla, Mléčné výrobky, Ovoce a zelenina, Pitný režim, životospráva, Tuky

Jak funguje ztužovač

Minule jste se dočetli, jak se stane z tekuté smetany smetana našlehaná. Někdy šlehačka během pár minut až hodin klesne a jindy vydrží až do druhého dne.  Ztužovač šlehačky umí ovlivnit stabilitu pěny. Cukrářky ji používají hlavně na dorty a

Označeno v Aditiva, Mléčné výrobky, Tuky

Jak funguje šlehání šlehačky?

Jak se vlastně stane ze smetany šlehačka? Nejprve si připomeňme, že šlehačce se správně říká smetana ke šlehání a obsahuje minimálně 30 % mléčného tuku. Těch 30 % tuku je dosti zásadní podmínka, aby se smetana ke šlehání ušlehala podle

Označeno v Mléčné výrobky