Archiv Blogu

Výživová doporučení a selský rozum

Minulý týden vyšel v Respektu nádherný článek o trendech ve výživových doporučení, stojí určitě za přečtení. Až jsem na sebe byla naštvaná, že jsem to dávno nenapsala sama na jidlovědu :).  Autor reagoval na novou americkou studii, která s velkým

Označeno v Aditiva, Chemie je všude kolem nás, Hygiena v kuchyni

Ocet

V minulém díle jsem se zaměřila na pokus s čerstvým červeným zelím a jeho vlastnosti v měnícím se pH. Pokus jsem doma zkoušela i s octem a když už jsem láhev  držela v ruce, nápad byl na světě. Už jsem

Označeno v Aditiva, Chemie je všude kolem nás, Hygiena v kuchyni

Jak dlouho vydrží v mrazničce svatební dort?

V minulém díle jsem shrnula výhody mražení i rizika neuvaženého mražení (ideální je stabilní teplota – 18 °C). Dostala jsem mnoho dotazů co a hlavně jak dlouho se může v mrazáku uskladňovat a tak jsem vyrobila přehlednou tabulku. Z ní si

Označeno v Děti a jídlo, Hygiena v kuchyni, Maso a masné výrobky, Mléčné výrobky, Ovoce a zelenina, Tuky

Nebojte se mražení

První jarní úroda se kvapem blíží a opět vyvstává otázky kam s tím. Ideální je jíst hlavně čerstvé ovoce a zeleninu, ale proč nevyužít geniálního vynálezu – mrazničky? Dříve musel stačit Pražanům kus ledu z Vltavy, dneska máme doma každý

Označeno v Hygiena v kuchyni

Trendy vaření

Minulý týden mě oslovil bezvadný potravinářský výrobek – vajíčka připravená jako polotovar. Proč se zaměstnávat přemýšlením, jak dlouho vejce vařit, když si je můžeme vlastně připravit podle návodu na obalu! Sice stojí výrazně více, ale to je fuk! A pak

Označeno v Hygiena v kuchyni, Těstoviny