Archiv Blogu

Kuřecí phở pro matky

pho2

Další mezník v životě matky na RD překonán – kamarádka Julie mě učila jak uvařit kuřecí Phở, vietnamskou polévku. Zdůraznila, že to není úplně ta pravá Phở, protože na tu nemáme dost času a moje děti by asi pálivou variantu nejedly.

Označeno v Děti a jídlo, Maso a masné výrobky, Recepty

Září je za dveřmi

fajn sváča

Září je za dveřmi a naší rodinku čeká nová výzva (nebojte, na nikoho nebudu lít v tomhle počasí ledovou vodu z kýble). Prvorozený se chystá do první třídy. To znamená, že budu muset denně vymýšlet nové svačinky a konkurovat školnímu

Označeno v Děti a jídlo

Kouzelné červené zelí

 Zelí mě baví! Přivedla mě k němu paní Ing. Květoslava Stejskalová, CSc. z Akademie věd při přednášce na téma jak popularizovat chemii. Červené zelí popsala jako super bezpečný  pHmetr pro školní pokusy. Není novinkou, že je zelí strašně dobré čerstvé i vařené a

Označeno v Chemie je všude kolem nás, Děti a jídlo, Ovoce a zelenina, Tuky

Jak dlouho vydrží v mrazničce svatební dort?

V minulém díle jsem shrnula výhody mražení i rizika neuvaženého mražení (ideální je stabilní teplota – 18 °C). Dostala jsem mnoho dotazů co a hlavně jak dlouho se může v mrazáku uskladňovat a tak jsem vyrobila přehlednou tabulku. Z ní si

Označeno v Děti a jídlo, Hygiena v kuchyni, Maso a masné výrobky, Mléčné výrobky, Ovoce a zelenina, Tuky

To je teda hummus

Dostala jsem od kamarádky Mady ozkoušný recept na hummus. Jméno zní nevábně, ale jde o naprosto zdravou potravinu jejichž základem je cizrna. Uvádím ho zde jako tip na zdravou a chutnou svačinu do školy či do práce. Může posloužit i jako

Označeno v Děti a jídlo, Luštěniny, Recepty