Archiv Blogu

Šokující titulek odhaluje starou známou věc

Šok, panika, deziluze…  Aneb jak efektivně vyděsit širokou veřejnost fruktózou. O fruktóze už bylo řečeno mnoho, ale co tedy novináři z tn.cz nevychytali? Ten obrázek jablka! Jablko sice obsahuje fruktózu, ale stejně tak obsahuje i vlákninu, která metabolismus fruktózy ovlivňuje.

Označeno v Chemie je všude kolem nás, Cukry a sladidla

What is WHO?

Taky jste to slyšeli? WHO vydalo zprávu, že jíst slaninu je stejně rizikové, jako kouřit. Je to znepokojující, nebo ukliďnující a můžu si zapálit? Rozhodně to je zpráva k zamyšlení. Kdo za tou zkratkou WHO stojí? A je ta zpráva důvěryhodná?

Označeno v Chemie je všude kolem nás, Cukry a sladidla, Maso a masné výrobky

Ořechy třeste se

Vanilkové rohlíčky

K Vánocům patří oříšky, mezi ty nejvíce konzumované patří vlašké ořechy (dle eagri.cz byla spotřeba v ČR v roce 2012 kolem 507 tun za rok, předehnaly je mandle a arašídy). Vlašsky ořech je ovoce, které obsahuje spoustu energie, živin a minerálů. Pro tvar samotného

Označeno v Cukry a sladidla, Ovoce a zelenina, Tuky

Zdravé vánoční mlsání, jde to vůbec?

 Pokud považujete za pamlsek ovoce, zeleninu, luštěniny a vlákninu, pak určitě ano. Ale pokud máte na mysli cukroví, pak si řekněme upřímně: Pojem zdravé cukroví si prostě odporuje.  Samo slovo cukroví totiž v sobě nese odpověď. Cukr! A ten zdravý není, ani hnědý,

Označeno v Cukry a sladidla, Ovoce a zelenina, Recepty, Tuky

Vodní meloun je prostě nej!

Včera jsem si koupila 4 kila zeleniny z čeledi tykvovitých. Myslím, tím půlku naprosto luxusně voňavého červeného zralého melounu vodního, bratra klasické okurky. Existuje jen pár druhů zeleniny, pro které stojí  za to žít a vodní meloun mezi ně rozhodně

Označeno v Cukry a sladidla, Ovoce a zelenina, Pitný režim, životospráva