Šokující titulek odhaluje starou známou věc

vodní melounŠok, panika, deziluze…  Aneb jak efektivně vyděsit širokou veřejnost fruktózou. O fruktóze už bylo řečeno mnoho, ale co tedy novináři z tn.cz nevychytali? Ten obrázek jablka! Jablko sice obsahuje fruktózu, ale stejně tak obsahuje i vlákninu, která metabolismus fruktózy ovlivňuje. Fruktózu obsahuje snad všechno ovoce. Ovoce rozhodně není nezdravé a rozhodně nezpůsobuje rakovinu. Tedy pokud ho nebudete prokládat cigaretou ;-)  Samotná fruktóza není vhodný cukr, to radši používejte glukózu nebo obyčejnou sacharózu (cukr).  Na to téma vznikl krátký dokument od ČT, vřele doporučuji.

Je to trochu novoroční klasika, poděsit veřejnost po tlustých dnech, to zaručí vysokou čtenost…

 

 

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Chemie je všude kolem nás, Cukry a sladidla