Prázdniny jsou tady

Tak jsme se dočkali a máme za sebou první školní rok našeho nejstaršího. Byl to rok velmi náročný pro celou rodinu. Zvládli jsme to všichni ale krásně a tak si je musim taky trochu rozmazlit. Nejvíc se k tomu hodí lasagne! A bolognské už jsou nuda, tak jsem vytáhla moji oblíbenou italskou kuchařku a našla jsem parádní recept s lilkem, rajčaty, ricotou, parmezánem a čerstvou bazalkou. Zní to až příliš zdravě, ale věřim že to budou jíst děti dravě. Naše děti zeleninu moc nemusí, ale když se schová mezi vrstvy lasagní, tak to sní vždycky. Vřele doporučuju vyzkoušet (a nejen na dětech:). A když už budeme slavit po italsku, udělám i domácí jahodovou zmrzlinu, která se prostě bez šlehačky neobejde. A co vy? Slavíte taky???

 

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Nezařazené