Což takhle dát si kuře?

KureJeště váháte co udělat dnes k večeři? Co takhle dát si kuře! Čerstvá česká kuřátka jsou rozhodně bez antibiotik, hormonů a jiných krutostí. A jestli jste viděli také video odkudsi, kde vstřikují vodu do stehen kuřat, tak klídek.  To video není z ČR a pokud sledujete odkud vaše kuřátko pochází, nemusíte se vůbec ničeho bát.

A u nás je nejoblíbenější kuře z trouby se zeleninou. Stačí očistit zeleninu, položit na ní kuře, osolit, strčit do trouby cca na 170C a jít si hrát, udělat úkoly, přehrát na klavír (=cca 2 hodiny). Ideálně chutná s basmati rýží, nebo bramborovou kaší. Kůžička má tuku dost, proto kuřátku nesluší ani hranolky, ani krokety, ani máslo na kaši. Pěkný skoro jarní den přeju.

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Děti a jídlo, Maso a masné výrobky, Ovoce a zelenina, Recepty, Tuky