V Sapě to žije

V sobotu jsme byli s mojí kamarádkou Minh v Sapě. Byl to výlet plný překvapení. Na pár hodin jsem se ocitla v cizině a to bez letenky.

Vše bylo jiné – chování řidíčů, dětí, prodavačů a vůně rýže byla všudypřítomná. Nejlepší na výletu do Sapy bylo, že nás prováděla moje kamarádka s dcerkou, které tam byly skoro jako doma. Popisovat jednotlivé dojmy, tak jsme tu do zítřka. Nejvíc mě dostalo maso a vejce prodáváne bez lednice. I tak jsem si ho koupila a ochutnala a bylo výborné. A stejně tak dobré bylo ovoce s názvem jackfruit. Tohle jsem teda fakt nikdy neviděla, necítila a neochutnala. Jde o strašně moc dobrý, voňavý a hlavně obrovský plod. O něm třeba více příště, protože jackfruit si pozornost určitě zaslouží. Do Sapy jsem se bála, úplně zbytečně, protože se mi tam vážně líbilo!!!

Přeju vám pěkné Velikonoce. A přeju vám ať nejsou jen o jídle.

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Ovoce a zelenina