Jak to jenom funguje?

Nákres bez názvu (2)Napadly vás někdy otázky typu: Proč chleba padne na zem vždycky špatnou stranou? Nebo: jak je možné že se šlehačka ušlehá zrovna do pěny? A jakto že stačí malinko a šlehačka se tzv. přešlehá? Proč vajíčko vařením ztuhne? Moje děti mně inspirují k neustálému kladení nových a neotřelých otázek. A jsem za to moc vděčná.

Je něco co vrtá hlavou vám? Nebojte se a pište do komentářů či do zpráv. Třeba zrovna váš dotaz bude ten nejzajímavější a sepíšu z toho zase nový článeček! :)

 

 

 

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Chemie je všude kolem nás, Děti a jídlo