Domácí musli

SONY DSCProstřeno už prý není in. Teď frčí Láďa Hruška! Prý s ním vaří celé Česko. Asi bydlím mimo republiku, ale i tak vařím levně a snad i chutně a na rozdíl od toho pana reportéra i zdravě (ale že mi sebevědomí nechybí, že?:) )

V jídelníčku č. 1 jsem uváděla, že si dáváme rádi musli. Žádné kupované přeslazené blafy ale nekupuju. Příprava je celkem snadná a rychlá. Stačí dát kousek másla na pánvičku a nechat ho skamarádit se s medem a plátky mandlí a přidat k nim vločky. Všechno na mírném ohni prohřívat do doby než vše bude neskutečně krásně vonět a bude to takové lákavě zlatavé. A pak je příjemné pohrát si s fantazijí a přidat třeba lněná semínka (ta je lepší dát až po zahřívání), někdo zase rád ořechy, rozinky… Vše stojí pár korun, je to hotové za chvíli a rozhodně zdravější než kupované hotové musli (zdravější to bude pokud nenalijete celou sklenici medu a nedáte půlku kostky másla).

Ovesné vločky jsou skvělé, stejně tak se dají použít žitné, ječné a jiné.  Chutnají skvěle s mlékem i jogurtem. Ale tady jejich cesta rozhodně nekončí. Používám je i do polévek, mletých masových kuliček, bábovek, sušenek. Odhoďte předsudky a směle do nich!

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Děti a jídlo, Recepty