Dívčí mejdlo

mrkevJsem sama doma-party začíná. Aneb jak připravit jednoduché a přitom zdravé občerstvení na ryze dámské mejdlo? Stačí dva kousky najemno nastrouhané mrkve, lučina, tvaroh a trocha soli. Aby to nebylo mdlé, přidala jsem najemno nastrouhaný parmezán a kostičky pórku jemně opraženého na másle. Dala jsem to vše na chleba (rohlíky z bílé mouky prostě nemusím) a mazala a mazala donekonečna, protože mi průběžně odebíraly děti přímo do pusinek. Mrkev a oni to jedli a chtěli přidávat!

Tahle kombinace pomazánky a chleba je prostě dobrá. Navíc v sobě schovává bílkoviny rostliného i živočišného původu, vitamín C, A a vlákninu, nemá přespříliš tuků, za to má nízký glykemický index a vysoký index jedlosti. A abych nebyla za alternativního bio-eko-zarputilce, beru s sebou i bábovku jako překvápko.

 

Pěkný večer přeju, musim už běžet. :)

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Mléčné výrobky, Ovoce a zelenina, Recepty