Pečené dýňové hranolky

dýněRecept na pečené dýňové hranolky nám věnovala Ivanka Bohmová. Tímto jí vzdejme vděk a nehynoucí slávu :).Budete potřebovat: brambory, dýni, olivový olej, sůl, česnek, zakysanou smetanu a petrželku.

  1. Nakrájet brambory na měsíčky (hranolky – jak má kdo rád), dýni na přibližně stejný kousky.
  2. V míse hranolky prolít oliváčem a přidat česnek.
  3. Vysypat na plech a péct asi půl hodiny.
  4. Na talíři přidat kopeček zakysané smetany, posypat petrželkou. Nebo je to skvělá příloha ke stejčku :-)

PS: Těšíme se na foto Ivanko!

Autorem fotografie je Martin Doege, fotografie je volně použitelná pod licencí  GNU Free Documentation License.

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Ovoce a zelenina, Recepty