Od teorie k praxi (2. díl)

Od teorie k praxi… a od ideálů k realitě! První týden nového režimu a jídelníčku našeho milovaného batolátka jsme úspěšně zvládli. Byla jsem na sebe téměř hrdá, jak jsem dokázala vše zorganizovat: vyvářet bezlepkově, připravovat domácí švestkové a hruškové šťávy, přidat spoustu zeleniny a ovoce, do toho částečně pracovat a vodit děti do školek a uklízet a prát atd.

Tak a teď ta realita! Po týdnu jsem upřímně grogy. Na stěně máme kukuřičnou kaši na památku, švestkovou šťávu na gauči taktéž a nemám do čeho to dítě převléct, neboť je vše totálně pobryndané. To naše malé a chytré dítě se totiž rozhodlo, že ho to už nebaví a chce svoje sušenky. A vzpomnělo si na to zrovna když hlídala babička ( ječelo a házelo jídlo do dálek). Až mi babička do telefonu celá unavená řekla, že je to nějaké náročné a že je dneska už dost unavená. Bez sladkého pitíčka s krtečkem to prý prostě nešlo. Však on se snad svět jednou nezboří…

Mám chuť se na vše vykašlat a vrátit se k tomu, že jíme všichni všechno (včetně rohlíků a bábovek). Ale to bych měla moc jednoduché. Pokračujeme a nevzdáváme to. Snad jí to pomůže (a já se zase někdy v dohledné době i vyspím!!).

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Děti a jídlo