Rohlica

Dnešní díl Kouzelné školky mě docela dostal. Dědeček Lubin ukázal dětem, jak si můžou udělat skoro sami výbornou večeři. Stačí nakrájet rohlíky, na ně poklást šunku, sýr a protlak (nebo kečup!). A vše dobře zapéct. Taková česká pizza. Italové by asi koukali. A já koukala taky. Nejhorší bylo, že děti hned chtěli udělat taky takovou dobroučkou pizzu.

Z takové večeře si děti odnesou jen sacharidy, cukry, malinko bílkovin, spoustu soli, dusičnany a polyaromatické uhlovodíky ze šunky atd. Nechybí tam náhodou vitamíny, vláknina, enzymy, vkus a hlavně rozum?!

 

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Děti a jídlo