A vadí, když nádobí neoplachuju…?

Poslední dobou se mě několik dam ptalo, jestli vadí, že neoplachují nádobí po mytí jarem, purem a podobnými mycími prostředky. Nad tím mi trochu zůstává rozum stát. Snažíme se jíst bez éček, bio a zdravě a eko a co já vím jak ještě. Ale trocha lenosti stačí k tomu, že do sebe dobrovolně cpeme tenzidy, konzervační látky, barviva, látky dodávající prostředkům vůni. V Dánsku je to prý běžná věc (šetří vodu)!

Odpovídám většinou stejně. A co myslíš? Fakt to chceš jíst dobrovolně? Dala by sis to na lžičku a snědla? Já ne! A ani ekologické a bio mycí prostředky nejsou k jídlu. Ani ty bych nejedla dobrovolně. Ušetřete vodu a minuty raději jinde a důkladně nádobí raději opláchněte.

Komentáře

Na stránkách najdete články nabité zajímavostmi o jídle, bez růžových brýlí a objektivně. Jsem absolventkou VŠCHT Praha, oboru Technologie potravin (2010) a Specializace v pedagogice (2013). Od dubna 2013 se snažím popularizovat chemii skrze projekty The Chemistry is all around us-network, Noc vědců 2013, 2014, Vědu v ringu, programu AMGEN Teach aj. Nově jsem součástí projektu Scichallenge, který se právě rozbíhá. To vše pod hlavičkou VŠCHT. Hrozně ráda v rámci práce jezdím na konference po Evropě a sbírám znalosti od zkušenějších. Ale hlavně, jsem maminkou čtyř dětí.

Označeno v Hygiena v kuchyni